Loopbaan

Je eigen loopbaan als een architect vormgeven. Op een ambachtelijke wijze. Jij ontwerpt jouw loopbaan en ik ben de voorzitter van de welstandscommissie. Ik zal je ontwerp toetsen aan je programma van eisen.

Werken aan de loopbaan die bij je past. Op zoek naar werk, op zoek naar begeleiding bij die zoektocht. Of nog beter een combinatie van begeleiding en coaching om opnieuw richting te geven aan jouw loopbaan.

De combinatie van begeleiding en coaching is een krachtige manier om antwoorden te vinden en de richting te bepalen. Bij begeleiding alleen kun je het idee krijgen lekker aan mijn hand mee te wandelen en mij aan te kijken wanneer jouw vragen om een antwoord schreeuwen. De coachende benadering zorgt ervoor dat jijzelf de antwoorden gaat geven. ik weet uit ervaring dat het resultaat een blijvende verandering is. De kans dat je na een jaar weer tegen dezelfde vragen aan loopt is aanzienlijk kleiner dan wanneer je voor begeleiding alleen zou heben gekozen.

Wees wel op je hoede. Kies je voor een traject “herinrichting van je loopbaan” dan zal het op verschillende momenten ook zeer confronterend zijn. Ik schuw niet jou de spiegel voor te houden en daar waar nodig deze spiegel zelfs tegen je neus te drukken. Ik zorg ervoor dat je jezelf tegenkomt. Ook zaken die je liever niet ziet, zullen zichtbaar worden. Zijn je overtuigingen zichtbaar en ben je in staat deze te plaatsen dan weet je waar ze vandaan komen en kun je ze loslaten. Is dat loslaten gelukt dan is de wending een feit. En dan blijkt er zoveel meer mogelijk…

Hoe vaak heb je wel niet gehoord: “Je bent nooit te oud om te leren”. Deze stelling is zo waar(devol) als het gaat om het ontwerpen van je loopbaan. Een wending maken in die loopbaan is een samenspel van leren, ontwikkelen en vertrouwen op je ervaring. Dat laatste neem je altijd mee in je rugzak. De andere twee zijn vaak vanuit je overtuiging een belemmering om te veranderen. Dit proces begeleiden is mijn passie. Een gerichte passie die concreter is dan mensen helpen…